Ingredienser
-
1,5l Vatten
-
3st grönsaksbuljongtärningar
-
1kg potatis
-
500gr Morötter
-
1st Palsternacka
-
1st Purjolök
-
500gr köttfärs
-
1dl Laktosfri mjölk
-
2msk Glutenfritt ströbröd
-
1st Ägg
-
Salt & Peppar
Instruktioner
-
Koka upp vattnet med buljongtärningarna.
-
Skala rotfrukterna och skär i lagom stora tärningar, lägg i dessa i buljongen.
-
Skölj och skiva purjolöken och lägg ned i soppan.
-
Blanda mjölk och Ströbröd i en bunke, detta skall kännas ungefär som välling. Låt stå ca. 5 minuter.
-
Tillsätt köttfärs, ägg och Kryddor, krydda efter eget behag, vi använde färska kryddor och parmesan.
-
När rotfrukterna har mjuknat rulla stora köttbullar och lägg ned i soppan.
-
När frikadellerna flyter upp är de klara, ca 5 minuter.
-
Smaka av med salt och peppar.
Smaklig Måltid
No Trackbacks.