• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Bruntes Bullar

9 december, 2012 by Erik Näsström Leave a Comment

Gå till recept Skriv ut receptet

Bruntes Bullar

Skriv ut receptet Pin Recipe
Måltid Frukost

Ingredienser
  

  • 5 dl Vatten
  • 1 pkt Jäst
  • 1 msk Fiberhusk
  • 2 msk Rapsolja
  • 2-3 tsk Salt
  • 1 msk Sirap
  • 1 dl Kesella
  • 1-2 dl Rivna Morötter (jag brukar riva en lagom stor morot direkt ner i bunken)
  • 500 g Glutenfri Mjölmix
  • Blandade frön som t.ex. Linfrön, Solroskärnor, Pumpakärnor etc.

Instruktioner
 

  • Lös upp jästen i vattnet, tillsätt Fiberhusk och låt det svälla i 10 minuter.
  • Rör ner resten av ingredienserna och arbeta ihop degen med elvisp (degkrokar) eller i maskin i minst fem minuter.
  • Låt degen vila 10 minuter under bakduk
  • Jag tycker det är lättast att sleva upp degen med ett par skedar direkt på plåten. Av den här satsen blir det 16 rejäla klickar.
  • Platta till bröden lite med fuktiga händer.
  • Strö på havregryn/Sesamfrön och låt dem sedan jäsa i ca 40 minuter. Hittade ett tips att täcka över dem med plastfolie – en bakduk tenderar ju att fastna.
  • Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca 15 minuter.

Anteckning

Har man varmluftsugn och kan grädda båda plåtarna samtidigt är det en fördel – bröden på plåten som får vänta brukar bli lite överjästa och falla ihop…
Keyword Bröd, Frukost, Glutenfritt

Filed Under: Recept Tagged With: Bröd, Frukost, Glutenfritt

Previous Post: « Indiska köttbullar – glutenfria
Next Post: Sussas Rostbiff »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Italienskt bröd
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Italienskt bröd
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme