Hamburgerbröd är verkligen en av de sakerna som verkar vara omöjligt att få till bra när det är glutenfritt. Det finns alla varianter från McDonalds som påminner mera om skumgummi än bröd till de som ramlar isär bara man tittar på dom…
Här kommer det klart bästa receptet på hamburgerbröd som vi har hittat, ändrade vissa delar från originalreceptet så nu är det verkligen på topp! (Går såklart bra att rosta och äta som smörgås med)
Bästa Hamburgerbrödet
Ingredienser
- 25 g jäst
- 2,5 dl mjölk
- 1 msk fiberhusk
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- 5 dl Semper fin mjölmix
- 1,5 dl rinriven cheddarost eller annan stark ost
- + 1 ägg till pensling
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 °C och tillsätt jästen. Rör tills den är fullständigt upplöst. Vispa ner fiberhusk i degspadet och låt svälla i tio minuter.
- Vispa äggen med elvisp. De ska vispas rätt så hårt.
- Blanda ner salt,socker och mjölmix i vätskan. Tillsätt sedan riven ost och vispade ägg och kör degblandaren i 20 minuter. Fuska inte med degblandningstiden, den har enormt stor betydelse för glutenfritt bröd. Täck över bunken med plastfolie och låt sedan degen jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 °C.
- Dela upp degen med en sked i sex klickar och lägg på bakplåtspapper. Blöt händerna så kan du forma klickarna till bollar som du sedan trycker ner lite.
- Låt bullarna jäsa otäckta i ytterligare 20 minuter. Pensla dem sedan med ett uppvispat ägg.
- Grädda dem sedan mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Låt dem svalna inslagna i en bakduk.
No Trackbacks.