Kycklingkebab

Kycklingkebab

Här kommer ett recept som är superenkelt att slänga ihop och fullt med spännande smaker. Om du inte har en matberedare med kniv så kan du istället göra så att du först skivar kycklingen och sedan hackar den med kniv. Om du kör det i en matberedare så kör lite försiktigt och i etapper så att den inte blir mos, det skall vara konsistens kvar av kycklingen.
Portioner 4
Författare Erik Näsström

Ingredienser

  • 500 g Kycklingfilé
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 salladslökar alt. en bit purjolök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Maizena Majsstärkelse inte redning
  • 0,5 tsk Sambal Oelek
  • 1 tsk färsk ingefära
  • Rivet skal från ¼ citron
  • 1 msk Smör

Instruktioner

  • Skär upp kycklingen i lite mindre delar och kör den sedan med kniv i en matberedare i pulser tills den är hackad (se upp så den inte blir mos)
  • Finhacka vitlöken och salladslöken och blanda ned i kycklingen
  • Tillsätt salt, maizena, sambal oelek, ingefära och citronfärs och blanda samman.
  • Forma färsen till avlånga 12-12 avlånga rullar och stek dom i en stekpanna med smör i 3-4 minuter på varje sida. Ett serveringsförslag är att trä upp dom på träspett.
Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.