Ingredienser
|
400g Palsternackor
3st Morötter
4cm Färsk Ingefära
1st Röd Chili
2st Salladslökar
2msk Olja
0,5dl Balsamvinäger
1dl Grönsaksbuljong
|
Instruktioner
-
Skölj och ev. putsa till kycklingfiléerna och lägg dom därefter i en skål.
-
Blanda saften från Limen, hackad vitlök, vitvinsvinäger, vatten, honung och salt & peppar. Häll sedan detta över kycklingfiléerna och låt marinera i minst 30 minuter.
-
Skala och strimla palsternackorna och morötterna.
-
Hacka chilin, den skalade ingefäran och salladslöken fint.
-
Sätt ugnens grill på 250°c
-
Hetta upp Oljan i en Wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i salladslök, ingefära och chili och fräs hastigt.
-
Blanda ned palsternacka och morot, droppa över 1msk honung och Woka i ca. 4 minuter.
-
Låt under tiden kycklingfiléerna rinna av och lägg dom på ett galler och grilla i ugnen ca 4 minuter på varje sida.
-
Häll balsamvinägern och buljongen över grönsakerna, låt sjuda ca. 7 minuter på svag värme och smaka av med salt och färskpressad lime.
-
Strö över limeskal och servera till den grillade kycklingen.
No Trackbacks.