Kyckling i gräddig tomatsås
Ingredienser
- 800 gr kycklingfiléer
- 0,5 dl Rapsolja
- 2 msk Smör
- 1 dl Sesamfrön
- 2 dl Passerade tomater
- 3 dl grädde
- 0,5 dl tomatpuré
- 1,5 dl finhackad ruccola
- 1,4 dl finhackad persilja
Instruktioner
- Ta fram två stekpannor. Hetta upp rapsoljan och smöret i en stor stekpanna.
- Skär kycklingfiléerna på längden, ca 4-5 långa bitar per filé.
- Stek dessa på hög värme tills de fått fin färg.
- Under tiden filéerna steks, hetta upp den andra pannan och torrosta sesamfröna i denna
- Hacka persiljan och ruccolan fint.
- När kycklingen är genomstekt så salta och peppra efter smak
- Tillsätt passerade tomater, grädde och tomatpuré.
- Rör runt och låt småputtra ett par minuter
- Tillsätt sesamfröna, persiljan och ruccolan.
- Servera med t.ex. ris eller blomkålsris
No Trackbacks.