• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfritt Knäckebröd

8 december, 2012 by Erik Näsström Leave a Comment


Ingredienser

  • 25g Jäst
  • 2,5 dl Vatten
  • 1msk Fiberhusk
  • 2msk Linfrö
  • 2msk Olja
  • 1msk Honung eller Råsocker
  • 2tsk malda brödkryddor
  • 1tsk Salt
  • 2dl (90g) Boveteflingor eller 1,5dl Havregryn
  • drygt 3,5 dl (ca 230g) grov glutenfri mjölblandning

Smaksättning och Garnering

Stött kummin, torkad rosmarin eller torkad dill, flingor av gourmetsalt.

Instruktioner

  1. Smula ned jästen i degbunken och häll över det fingervarma (37º) vattnet, rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt Fiberhusk och Linfrö, låt svälla ca 10 minuter.
  3. Blanda ned olja, honung, brödkryddor, salt och boveteflingor.
  4. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta degen kraftigt i maskin. Blanda ned resten av mjölet så att en slät deg bildas och låt jäsa 1 timme.
  5. Knåda degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 5-6 mindre delar.
  6. Kavla varje degbit till en tunn kaka direkt på bakplåtspapper och putsa bort ev. kanter.
  7. Dra några tag med en kruskavel och använd en sporre för att dela den i bitar.
  8. Garnera med valfritt tillbehör och tryck till lätt med kaveln.
  9. Värm plåten i ugnen i 250º tills den är riktigt het och placera sedan bakplåtspapperet på plåten med degen.
  10. Grädda högt i ugnen ca 10 minuter och vänd sedan degplattan och dra bort papperet.
  11. Grädda ytterligare 0,5-1 minut och låt sedan brödet svalna på galler.
  12. Förvara brödet torrt och luftigt.

Smaklig Måltid

Filed Under: Recept Tagged With: Bröd

Next Post: Skummisar »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Glutenfria Langos
  • Italienskt bröd
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Glutenfri Pajdeg med Kesella
  • Rustikt lantbröd
  • Snickerskakor

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Glutenfria Langos
  • Italienskt bröd
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Glutenfri Pajdeg med Kesella
  • Rustikt lantbröd
  • Snickerskakor

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme