• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfria surdegsfrallor med soltorkade tomater

6 juni, 2013 by Erik Näsström Leave a Comment

 

Ingredienser Dag 1
Ingredienser Dag 2
  • 1dl Surdegsgrund
  • 3dl Vatten
  • 240gr Grov Mjölmix (4dl)
  • 5dl Vatten
  • 1msk Fiberhusk
  • 0,5dl Linfrö + lite vatten
  • 0,5dl Solrosfrö
  • 2-2,5dl Hackade soltorkade tomater
  • Kryddor (ex. färsk rosmarin och basilika, brödkryddor)
  • 2msk Olja
  • 1msk Salt
  • 2msk Honung
  • 1dl Kvarg
  • 300g Ljus glutenfri mjölmix
  • 300g Grov glutenfri mjölmix
  • 45g Fibrex

Instruktioner

  1. Dag 1 blanda surdegsgrunden med vatten och mjölmix, låt stå i minst 6 timmar
  2. Dag 2, Använd basen från dag 1 och tillsätt vatten och fiberhusk
  3. Rör om och låt stå ca 10 minuter
  4. Blanda Linfrö med vatten och låt detta stå medan fiberhusken sväller
  5. Blanda ned resten av ingredienserna och kör i maskin i 4 minuters intervaller. På 4 minuter, av 4 minuter, 3 gånger.
  6. Häll i formar eller klicka ut till frallor på en plåt med bakplåtspapper
  7. Låt stå minst 6 timmar (jäser till ca. dubbel storlek) innan gräddningen.
  8. Värm ugnen till 250ºc i förväg, ställ in en tom skål eller form i botten av ugnen.
  9. Grädda ca. 15 minuter för frallor och ca. 25 minuter för brödformar. Tillsätt 1dl vatten i en skål i botten av ugnen för ånga samtidigt som du sätter in bröden.

Filed Under: Recept Tagged With: Bröd, Surdeg

Previous Post: « Krämig Svamp & Potatissoppa
Next Post: Frikadellisoppa »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Italienskt bröd
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Italienskt bröd
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme