• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfria Langos

18 juli, 2020 by Erik Näsström Leave a Comment

Gå till recept Skriv ut receptet
Gå till recept

Sommaren 2020 kommer nog att minnas ett bra tag framöver, och i brist på marknader så får man göra lite marknadsmat på sin hemester istället!

Langos är ju en klassiker och lätt att slänga ihop hemma då dom inte innehåller några ovanliga ingredienser och topping kan man ta det man har hemma!

  • Kavla ut dom på mjölat bord
  • Vänd dom under friteringen
  • Välj valfri topping

Tänk på fritösens storlek när du kavlar ut langosen, vi gjorde dom rätt tunna och dom bubblade upp bra men bli inte oroliga, dom sjunker ihop när man lägger på toppingen! Har man ingen fritös kan man göra det i en djup kastrull men tänk på säkerheten, oljan är riktigt varm och man kan lätt bränna sig.

Glutenfria Langos

Langos, den här maträtten som är sommarmarknadernas nationalrätt är så enkel och god att göra. Gör dom större eller mindre efter behov och om det skall vara en måltid eller bara ett snack!
Fyllning är vad du är sugen på, traditionellt är det bara gräddfil och riven ost på men jag åt själv en i Budapest med nutella som var helt magisk. I Sverige brukar man ha t.ex. gräddfil, räkor, lök, stenbitsrom etc. men anpassas efter smak och tycke!
Skriv ut receptet Pin Recipe
Tillagningstid 30 minuter minuter
Jäsning 1 timme t
Total tid 1 timme t 30 minuter minuter
Måltid Dessert, Lunch, Middag
Kök Östeuropeiskt
Portioner 8 st

Equipment

  • Fritös (alt. djup kastrull)

Ingredienser
  

  • 2 st Kokta potatisar
  • 25 g jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk Fiberhusk
  • 360 g Glutenfri mjölmix (motsvarar ca 6 dl)
  • 1 tsk Salt
  • 1 st Ägg
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 dl Rapsolja

Instruktioner
 

  • Smula jästen i en bunke och häll över vattnet, tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 min tills den har blivit gele.
  • Arbeta in mjölmixen, saltet, potatisarna och ägget till en smidig deg, förslagsvis i matberedare eller assistent.
  • Låt jäsa under bakduk 60 min tills den har dubblerat storleken.
  • Stjälp upp på mjölat bakbord, knåda ihop degen och dela den i ca. 8 delar.
  • Kavla ut kakor ca 3-5mm tjocka och låt dom vila 10 minuter under bakduk
  • Riv eller pressa ned vitlöken i ca 1 dl matolja för pensling.
  • Fritera dom försiktigt och vänd dom efter någon minut för att fritera båda sidorna.
  • Pensla med vitlöksoljan och lägg på valfri topping.

Anteckning

Dom fungerar perfekt som efterrätt med Nutella på, skippa då vitlöksoljan efter friteringen!
Keyword Marknadsmat

Filed Under: Recept Tagged With: Europeiskt, Langos, Marknadsmat

Previous Post: « Rustikt lantbröd
Next Post: Glutenfri Palt »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Italienskt bröd
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Italienskt bröd
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme