• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfria Canneloni

9 december, 2012 by Erik Näsström Leave a Comment


Ingredienser

Fyllning
  • 1 sats pastadeg Alternativt 12st lasagneplattor, helst färska
  • 1 burk kesella, (250 g)
  • 150 g skinka, tärnad rökt
  • 1,5 dl rucola, hackad
  • 3 msk soltorkad tomat, hackad
  • 2 msk basilika, hackad färsk (vi använde 1msk torkad)
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 1 dl parmesan, riven färsk (25 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
Ostsås
  • 5 dl mjölk, (1,5 %)
  • 3 msk majsstärkelse (ej redning)
  • 2 dl riven mager prästost, (17%)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Strössel

  • 0,5 st citron, rivet skal och ingen saft.
  • 2 msk glutenfritt ströbröd
  • 3 msk parmesan


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Fyllning: Blanda kesella, skinka, rucola, tomat, basilika, potatismjöl och ost. Smaka av med salt och peppar.
  3. Béchamelsås: Koka upp mjölken (förslagsvis i glasskål i micron). Blanda majsstärkelsen med lite vatten i ett glas. Häll detta i mjölken och tillsätt salt och peppar. Vispa såsen så allt blandas och koka upp igen tills den tjocknar och sluta värm den. Blanda i den rivna osten, när denna smält rör om och smaka ev. av med mer salt & peppar.
  4. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Lägg i rullarna och häll resten av såsen över. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 25-30 min.
  5. Blanda ingredienserna till strösslet och strö det över pastan. Gratinera ytterligare ca 7 min.

Filed Under: Recept Tagged With: Middag, Varmrätt

Previous Post: « Havrerutor med Nougat
Next Post: Enkel Korvlåda »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Italienskt bröd
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Rustikt lantbröd
  • Glutenfri Pajdeg med Kesella
  • Snickerskakor

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Italienskt bröd
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Rustikt lantbröd
  • Glutenfri Pajdeg med Kesella
  • Snickerskakor

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme