Skala och skär upp potatisen i fingertjocka stavar, lägg dessa i vatten helst 24 timmar innan men minst över dagen för att få bort stärkelsen.
Fritera dem gärna i omgångar efter att fisken är klar dag 2
Filéerna
Blanda samman alla de torra ingredienserna till frityrsmeten noga
Häll på lite av ölen och blanda samman och tillsätt allteftersom resten av vätskan tills konsistensen är lagom. (tänk på att den tjocknar till lite när den står)
Dela varje torskfilé i 4 lagom stora bitar och doppa dessa i frityrsmeten, låt de droppa av lite över skålen och släpp sedan ned dem försiktigt i den varma oljan.
När de ser underbart gyllenbruna ut så är det dags att ta upp om och låta dom rinna av på en bit hushållspapper.
Anteckning
Tips från maken: Dubbelfritterad pommes Ett knep för att få hemmagjord pommes lite krispigare är att dubbelfrittera dom. Först ett par minuter tills de just börjar få färg och lyft då ur dom och låt svalna lite medan du friterar nästa omgång. Sedan friterar du den första satsen igen tills de är gyllenbruna och klara. Fisktips Beroende på storleken på din fritös kan du lyckas att fritera mer än en fiskbit per gång, var försiktig bara så att inte oljan kyls av för mycket eller att fisken klibbar ihop med varandra.