Blanda ut jästen i vattnet och se till att den löser upp sig helt
Tillsätt mjölet och kör på lägsta hastigheten på maskinen
När allt vatten är absorberat av mjölet tillsätt saltet lite i taget och låt det arbetas in.
När degen ser slät ut tillsätt olivoljan i omgångar så allt hinner blandas in ordentligt.
Eftersom den inte innehåller gluten behöver den inte bearbetas längre än att allt är blandat ordentligt.
Dela degen i 6 bitar á 300g och låt kalljäsa i 3-5 dagar
Tag ut degen ett par timmar i rumstemperatur innan den skall bakas
Då den inte är lika elastiskt som vanlig deg så gäller det att mer trycka ut den till en pizza än att sträcka ut den som en vanlig deg.
Anteckning
Traditionellt görs napoletansk pizza med väldigt litet jäst. Jag använder vanlig färsk brödjäst. Cirka 2-3 gram (Ungefär som en ärta) om degen skall kalljäsa ett eller fler dygn, och 4-8 gram om degen skall jäsa i rumstemperatur och bakas samma dag. (Kalljäsning ger ett mycket bättre resultat, dock).
Grädda på hög värme, jag använder en pizzaugn där stenen är ca 400ºC-450ºC men du kan nå liknande resultat i en vanlig ugn om du t.ex. använder ett pizzastål långt upp och kör max värme.