Varm Smörgåstårta

5 bitar
Ingredienser

  • 1st Fria Ljusa

    Stuvning

    Äggröra

    • 5 dl Mjölk
    • 5 msk Majsstärkelse
    • ca 1 dl Vatten
    • 100 g Tärnad Skinka
    • 1 burk Skivade Champinjoner
    • Salt & Peppar
    • 5-6 st Ägg
    • 2 msk Majonäs
    • ca 1 msk Pressad Citron
    • Dill

Instruktioner
Stuvningen

 

  • Koka upp mjölken och under tiden blandar du samman Majsstärkelse och vatten i ett glas.
  • När mjölken börjar koka blanda i Majsstärkelse och vattenblandningen
  • Rör ned champinjonerna och skinkan i stuvningen och smaka av med salt och peppar.

 

 

Äggröran

 

  • Koka upp äggen och tärna dessa.
  • Blanda äggen med Majonäsen, Citronen och Dillen. Gör detta försiktigt så att det inte blir mos av äggbitarna.

 

 

Tårtan

  1. Lägg ut ett lager bröd i botten på en form och täck sedan med halva stuvningen.
  2. Lägg ut ytterligare ett lager bröd men täck detta med äggröran
  3. På med ett lager till med bröd och resten av stuvningen.
  4. Lägg ev. på skivad tomat och täck sedan med ett lager ost. In i ugnen i 225ºc tills osten ser gyllenbrun och fin ut.
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *