Sussas Thaisoppa


Ingredienser

  • 500 g Kycklingfilé
  • 1 st Buljongtärning (höns)
  • 0,5 – 1 st Paprika
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 tsk Ingefära
  • 1-2 st Citrongräs
  • 2 st Röda Chilifrukter
  • 100 gr Färska Champinjoner
  • 1-2 st Lime (saften av)
  • 125 gr Risnudlar
  • 2 st Kokosmjölk
  • 2 dl Creme Fraiche
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i små bitar och stek dom i lite smör i en gryta.
  2. Tillsätt vatten och buljongtärningen
  3. Finstrimmla paprikan, chili och citrongräset.
  4. Lägg i tillsammans med kycklingen.
  5. Tillsätt hackad vitlök, ingefära, salt, peppar, champinjoner och saften från limefrukten.
  6. Jag brukar även riva ned en del av skalet från limen.
  7. Koka nudlarna vid sidan om.
  8. Skär dessa i mindre bitar och lägg till i soppan.
  9. Tillsätt kokosmjölk och Creme Fraiche.
  10. Låt soppan koka ihop och smaka av med Salt & Peppar

Smaklig Måltid

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.