LCHF Semlor

LCHF Semlor

Ingredienser

Bullar

  • 3 ägg
  • 50 gram smält smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1-2 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • Sötningsmedel om man vill: 2-3 msk sukrin eller annat sötningsmedel som är lika sött som socker

Mandelmassa

  • ca 100 gram mandelmjöl eller malen mandel
  • 1 äggvita
  • 1-2 msk sukrin eller annat sötningsmedel efter smak
  • 1-2 msk vispgrädde

Instruktioner

Bullarna

  • Vispa äggen.
  • Blanda i grädde och smält smör. kokosmjölet med fiberhusk, kardemumma, ev sötningsmedel och bakpulver i en skål.
  • Rör ned i äggblandningen och låt stå ca 10 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast.
  • Klicka i smeten i 6 muffinsformar. Smeten är ganska kletig så ett tips är att använda en blöt sked för att jämna till den i formarna.
  • Grädda i 175 grader 20-25 minuter.
  • Ta ut och låt svalna.
  • Skär av ett lock. Gröp sedan ur ett hål i bottendelen av semlan.

Mandelmassa

  • Blanda mandelmjöl, äggvita, sukrin och vispgrädde till lagom konsistens.
  • Blanda sedan i innanmätet från semlorna och ett par matskedar vispad grädde.
  • Rör ihop och fyll semlorna med detta.
  • Spritsa grädde ovanpå, på med locket och sikta över lite lchf-vänligt flor”socker”.
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.