LCHF Semlor

LCHF Semlor
Write a review
Print
Bullar
  1. 3 ägg
  2. 50 gram smält smör
  3. 1 dl vispgrädde
  4. 0,5 dl kokosmjöl
  5. 2 msk fiberhusk
  6. 1-2 tsk kardemumma
  7. 2 tsk bakpulver
  8. Sötningsmedel (om man vill): 2-3 msk sukrin eller annat sötningsmedel som är lika sött som socker
Mandelmassa
  1. ca 100 gram mandelmjöl eller malen mandel
  2. 1 äggvita
  3. 1-2 msk sukrin eller annat sötningsmedel efter smak
  4. 1-2 msk vispgrädde
Bullarna
  1. Vispa äggen.
  2. Blanda i grädde och smält smör. kokosmjölet med fiberhusk, kardemumma, ev sötningsmedel och bakpulver i en skål.
  3. Rör ned i äggblandningen och låt stå ca 10 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast.
  4. Klicka i smeten i 6 muffinsformar. Smeten är ganska kletig så ett tips är att använda en blöt sked för att jämna till den i formarna.
  5. Grädda i 175 grader 20-25 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna.
  7. Skär av ett lock. Gröp sedan ur ett hål i bottendelen av semlan.
Mandelmassa
  1. Blanda mandelmjöl, äggvita, sukrin och vispgrädde till lagom konsistens.
  2. Blanda sedan i innanmätet från semlorna och ett par matskedar vispad grädde.
  3. Rör ihop och fyll semlorna med detta.
  4. Spritsa grädde ovanpå, på med locket och sikta över lite lchf-vänligt flor”socker”.
Glutenfria Maken http://glutenfriamaken.se/
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *