Kyckling i gräddig tomatsås

Kyckling i gräddig tomatsås

Ingredienser

  • 800 gr kycklingfiléer
  • 0,5 dl Rapsolja
  • 2 msk Smör
  • 1 dl Sesamfrön
  • 2 dl Passerade tomater
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1,5 dl finhackad ruccola
  • 1,4 dl finhackad persilja

Instruktioner

  • Ta fram två stekpannor. Hetta upp rapsoljan och smöret i en stor stekpanna.
  • Skär kycklingfiléerna på längden, ca 4-5 långa bitar per filé.
  • Stek dessa på hög värme tills de fått fin färg.
  • Under tiden filéerna steks, hetta upp den andra pannan och torrosta sesamfröna i denna
  • Hacka persiljan och ruccolan fint.
  • När kycklingen är genomstekt så salta och peppra efter smak
  • Tillsätt passerade tomater, grädde och tomatpuré.
  • Rör runt och låt småputtra ett par minuter
  • Tillsätt sesamfröna, persiljan och ruccolan.
  • Servera med t.ex. ris eller blomkålsris
Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.