Krämig Svamp & Potatissoppa

Instruktioner

  • 300g potatis
  • 1st hackad gul lök
  • 2tsk smör
  • 3dl vatten
  • 3st tärningar grönsaksbuljong
  • 5dl Mjölk
  • 2dl matlagningsgrädde 15 %
  • 200gr Champinjoner
  • 1msk Kantarellfond
  • 1tsk pressad citron
  • flingsalt & vitpeppar
  • 1dl hackad gräslök

Instruktioner

  1. Skala & skär potatisarna i mindre bitar och hacka löken
  2. Fräs potatisen & löken i en kastrull eller gryta
  3. Tillsätt buljongen och låt det koka tills potatisen är mjuk ca 15 min
  4. Vispa sönder potatis och lök med en handmixer, häll i mjölk & matlagningsgrädden
  5. Fräs svampen i smör tills vätskan kokat in
  6. Lägg svampen i soppan och låt det koka några minuter (se upp så att det inte bränner)
  7. Ha i citronsaften, kantarellfond och smaka av med salt & peppar.
  8. Häll upp i skålar dekorera med gräslöken och servera med bröd

Smaklig Måltid

Tack till +Jörgen Danielsson som kom med originalreceptet.
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *