Hilles fläskfilé

Ingredienser

  • Ca 700 gram Fläskfilé
  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 dl Creme Fraiche
  • ½ dl Soya
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • Salt och Peppar

Instruktioner

  1. Koka upp grädde, creme fraiche, soya och sambal tills det blir en jämn sås.

  1. Låt såsen svalna.

  1. Skär fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor och lägg i en ugnsform.

  1. Salt och Peppra köttet, och häll sedan på såsen.

  1. Lägg över aluminiumfolie och låt stå i kylen i minst 6 timmar (Jag brukar förbereda kvällen innan).

  1. Värm upp ugnen till 150 grader och ställ in filén i ca 1-1,5 timmar (beroende lite på hur tjocka skivor man skurit) med folien över.

  1. Servera med till exempel klyftpotatis.

  1. Ät o njut!

Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *