Hilles Daimtårta

Sugen på något extremt gott att bjuda på i efterrätt i helgen så passar den här hemmagjorda daimglasstårtan perfekt. Nej, det är inte komplicerat att göra egen glass på det här sättet och det är helt klart värt det!

Hilles Daimtårta

Författare Erik Näsström

Ingredienser

Ingredienser

    Botten

    • 3 st Äggvitor
    • 1,5 dl Socker
    • 1,5 dl Malen mandel

    Glass

    • 3 Äggulor
    • 1 dl Strösocker
    • 3 dl Vispgrädde
    • 1 st Dubbeldaim

    Instruktioner

    Instruktioner

      Botten

      • Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ned strösocker och den malda mandeln.
      • Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten och häll på smeten
      • Grädda i 200ºc i ca. 13 minuter.
      • Låt svalna

      Glass

      • Vispa samman äggulorna och sockret
      • Vispa grädden löst
      • Blanda samman grädden med äggblandningen.
      • Krossa dubbeldajmen och blanda ned i glasssmeten
      • Bred glassen över den avsvalnade kakan och ställ i frysen i minst 3 timmar
      Loading Facebook Comments ...

      Lämna ett svar

      E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

      Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.