Havrerutor med Nougat

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 4,5 dl havregryn (köp ren havregryn om du är extra känslig, ex. Semper)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mjuk nougat

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull.
  2. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt sedan matfettetet och rör om.
  3. Bred ut blandningen i en smord form ca 20 x 30 cm.
  4. Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen i 200ºc, cirka 10 minuter.
  5. Skiva nougaten tunt och lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter.
  6. Gör ev. ett dekorativt mönster med en gaffel eller riv på lite blockchoklad som dekoration.
  7. Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå cirka 20 minuter i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras. De går bra att frysa in om det skulle bli några över.


Smaklig Måltid

Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *