Havrerutor med Nougat

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 4,5 dl havregryn (köp ren havregryn om du är extra känslig, ex. Semper)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mjuk nougat

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull.
  2. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt sedan matfettetet och rör om.
  3. Bred ut blandningen i en smord form ca 20 x 30 cm.
  4. Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen i 200ºc, cirka 10 minuter.
  5. Skiva nougaten tunt och lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter.
  6. Gör ev. ett dekorativt mönster med en gaffel eller riv på lite blockchoklad som dekoration.
  7. Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå cirka 20 minuter i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras. De går bra att frysa in om det skulle bli några över.


Smaklig Måltid

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.