Glutenfria Våfflor

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk majsolja
  • 3 dl majsstärkelse (Maizena majsstärkelse)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt. 
  2. Vispa äggen med hälften av mjölken och oljan. 
  3. Häll i äggblandningen i majsblandningen. 
  4. Vispa ner resten av mjölken tills det blir en slät smet. 
  5. Grädda.

Vispa i smeten mellan gräddningarna eftersom mjölet vill sjunka till bottnen!


Dom här våfflorna blir verkligen superfrasiga men smakar väldigt neutralt, fungerar bra om man har sylt eller något annat sött till. Om man vill ha dom lite smakrikare kan man lägga till strösocker i receptet efter eget tycke!
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *