Glutenfria surdegsfrallor med soltorkade tomater

 

Ingredienser Dag 1
Ingredienser Dag 2
  • 1dl Surdegsgrund
  • 3dl Vatten
  • 240gr Grov Mjölmix (4dl)
  • 5dl Vatten
  • 1msk Fiberhusk
  • 0,5dl Linfrö + lite vatten
  • 0,5dl Solrosfrö
  • 2-2,5dl Hackade soltorkade tomater
  • Kryddor (ex. färsk rosmarin och basilika, brödkryddor)
  • 2msk Olja
  • 1msk Salt
  • 2msk Honung
  • 1dl Kvarg
  • 300g Ljus glutenfri mjölmix
  • 300g Grov glutenfri mjölmix
  • 45g Fibrex

Instruktioner

  1. Dag 1 blanda surdegsgrunden med vatten och mjölmix, låt stå i minst 6 timmar
  2. Dag 2, Använd basen från dag 1 och tillsätt vatten och fiberhusk
  3. Rör om och låt stå ca 10 minuter
  4. Blanda Linfrö med vatten och låt detta stå medan fiberhusken sväller
  5. Blanda ned resten av ingredienserna och kör i maskin i 4 minuters intervaller. På 4 minuter, av 4 minuter, 3 gånger.
  6. Häll i formar eller klicka ut till frallor på en plåt med bakplåtspapper
  7. Låt stå minst 6 timmar (jäser till ca. dubbel storlek) innan gräddningen.
  8. Värm ugnen till 250ºc i förväg, ställ in en tom skål eller form i botten av ugnen.
  9. Grädda ca. 15 minuter för frallor och ca. 25 minuter för brödformar. Tillsätt 1dl vatten i en skål i botten av ugnen för ånga samtidigt som du sätter in bröden.
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *