Glutenfria Succékakor

Glutenfria Succékakor

Ingredienser

Botten

  • 200 gr Smör
  • 3 dl Strösocker
  • 2 st Ägg
  • 1 dl Kakao
  • 2 dl Glutenfri Mjölmix
  • 4 tsk Vaniljsocker
  • 1 tsk Bakpulver

Glasyr

  • 2 dl Vispgrädde
  • 2 dl Strösocker
  • 2 msk Ljus Sirap
  • 100 gr Mörk blockchoklad
  • 100 gr Smör
  • ev. kokos eller annat pynt.

Instruktioner

Botten

  • Smält smöret och blanda ned Socker & Ägg
  • Tillsätt Kakao, Mjölmixen, Vaniljsocker och Bakpulver
  • Blanda detta till en slät smet
  • Bred ut smeten på smörat bakplåtspapper i en liten långpanna, ca. 20×35 cm
  • Grädda i 175ºc i 15-20 minuter.

Glasyr

  • Blanda samman vispgrädde, socker, sirap och blockchoklad i en bunke och kör detta i omgångar i en microvågsugn tills glasyren har tjocknat och chokladen har smält helt. Alternativt i Kastrull ca. 10 minuter.
  • Tillsätt sedan smöret och låt detta smältas ned till en slät glasyr.

Slutligen

  • Vänd kakan upp och ned på ett bakplåtspapper
  • Bred ut glasyren över kakan och låt den stå kallt innan du skär upp i rutor.

Anteckning

Adapted from Eva Ramborg
Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.