Glutenfria Succékakor

Glutenfria Succékakor
Write a review
Print
Botten
  1. 200gr Smör
  2. 3dl Strösocker
  3. 2st Ägg
  4. 1dl Kakao
  5. 2dl Glutenfri Mjölmix
  6. 4tsk Vaniljsocker
  7. 1tsk Bakpulver
Glasyr
  1. 2dl Vispgrädde
  2. 2dl Strösocker
  3. 2msk Ljus Sirap
  4. 100gr Mörk blockchoklad
  5. 100gr Smör
  6. ev. kokos eller annat pynt.
Botten
  1. Smält smöret och blanda ned Socker & Ägg
  2. Tillsätt Kakao, Mjölmixen, Vaniljsocker och Bakpulver
  3. Blanda detta till en slät smet
  4. Bred ut smeten på smörat bakplåtspapper i en liten långpanna, ca. 20×35 cm
  5. Grädda i 175ºc i 15-20 minuter.
Glasyr
  1. Blanda samman vispgrädde, socker, sirap och blockchoklad i en bunke och kör detta i omgångar i en microvågsugn tills glasyren har tjocknat och chokladen har smält helt. Alternativt i Kastrull ca. 10 minuter.
  2. Tillsätt sedan smöret och låt detta smältas ned till en slät glasyr.
Slutligen
  1. Vänd kakan upp och ned på ett bakplåtspapper
  2. Bred ut glasyren över kakan och låt den stå kallt innan du skär upp i rutor.
Adapted from Eva Ramborg
Adapted from Eva Ramborg
Glutenfria Maken http://glutenfriamaken.se/
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *