Glutenfria Semlor

 

 

Ingredienser

  • 150 g smör (alltså inte margarin)
  • 3 dl röd mjölk
  • 50 g jäst (röd, för söta degar)
  • 1 dl vit sirap
  • 0,5 tsk salt
  • Ca 10-12 dl Glutenfri Mjölmix
  • 1 msk fiber husk
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 krm hjorthornssalt
  • 1 ägg
  • 1 dl kesella eller Kvarg

 

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och blanda ut det med mjölken och låt svalna till 37°
  2. Smula ned jästen i en bunke och häll över vätskan och rör tills jästen har löst sig.
  3. Blanda ned fiberhusken i lösningen och låt den svälla ca 10 minuter
  4. Under tiden blanda i en annan skål Mjöl, Kardemumma, Salt och Hjortronsaltet.
  5. Häll i sirapen i den första degbunken och börja blanda ned mjölblandningen i Jästlösningen och börja arbeta degen väl.
  6. Medan degen arbetas blandar du i ägget och kesellan och tillsätter vid behov mer mjöl. Obs. den får inte bli för hård men ska just släppa från fingret.
  7. Låt degen jäsa i ca 30 minuter.
  8. Dela degen i ca 10-12 bitar (jag gjorde dom 100gr) och gör dom runda och fina genom att först platta ut lite och sedan vika in kanterna mot mitten ca 2-3 varv. _(se film här: Att riva ett bröd)
  9. Låt jäsa minst 30 minuter på plåten igen innan du gräddar dom i 200°-225° i ca 10-15 minuter.
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *