Glutenfria Scones


Ingredienser

  • 4,5 dl mjölmix, fin eller fiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk eller vatten
  • Alt. även fröer som solroskärnor, pumpafrön osv. Vi brukar blanda i lite havregryn men det beror på hur känslig man är.


Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  2. Finfördela fettet i blandningen tills det blir en grynigt
  3. Tillsätt vätskan och arbeta snabbt ihop det till en smidig deg.
  4. Platta ut till 2st kakor på ett bakplåtspapper ca 3cm tjocka
  5. Nagga och skär ett kryss genom båda med en vass kniv
  6. In i ugnen i 250º i ca 10 minuter tills de ser klara ut.

Smaklig Måltid

Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *