Glutenfria Pitabröd

IMG_1961
Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3,5 dl vatten ca 37 grader
  • 360 g Glutenfri Mjölmix (ca 6 dl)
  • 0,5 dl Pofiber
  • 1 msk Fiber Husk
  • 2 msk matolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker

Instruktioner

  1. Blanda ut Jästen i vattnet och tillsätt sedan fiber husk och låt det svälla 10 minuter.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta den väl, helst med maskin.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i 40-50 minuter.
  4. Värm under tiden ugnen till 250º med en plåt inne.
  5. Dela degen i 10 bitar som du rullar till bollar. Platta ut bollarna tills de är ca 5mm tjocka.
  6. Lägg bröden på den varma plåten och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
  7. Låt bröden svalna under en duk så mjuknar de till lite.

(bröden går utmärkt att frysa)

Smaklig Måltid

Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *