Glutenfria Kanelbullar

Ingredienser

Deg

Fyllning

50 gr Röd jäst för söta degar
5 dl Kall mjölk
2 msk Fiberhusk
1 dl Vit sirap
1 tsk Stötta kardemummakärnor
0,5 tsk Salt
150 gr Mjukt smör eller margarin
1,5 dl Kesella
ca1,9 l Fin glutenfri mjölblandning(1140gr)
50-75 gr Smör eller margarin
0,5 dl Socker
1 msk Kanel

Garnering

1 Ägg
Pärlsocker, mandel, strössel osv.


Instruktioner

  1. Smula ned jästen i en bunke och häll på den kalla mjölken, rör tills det löser sig.
  2. Tillsätt fiberhusk, rör om och låt svälla i ca 10 minuter
  3. Blanda ned Sirap, kardemumma, salt, smör och Kesella.
  4. Tilsätt det mesta av mjölet men spara ca 1dl till utbakningen.
  5. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin ca 10 minuter.
  6. Knåda degen väl med lätt hand på en mjölad arbetsbänk.
  7. Dela degen och kavla ut till en stor platta.
  8. Fördela fyllningen jämnt över plattorna och rulla ihop från långsidorna.
  9. Skär degen i 3-4cm tjocka skivor, placera i formar och låt jäsa övertäcka i 1,5-2 timmar
  10. Pensla med ägg och strössla över valfritt tillbehör.
  11. Grädda i 250ºc i 12-14 minuter och låt svalna under bakduk.
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *