Glutenfria Canneloni


Ingredienser

Fyllning
  • 1 sats pastadeg Alternativt 12st lasagneplattor, helst färska
  • 1 burk kesella, (250 g)
  • 150 g skinka, tärnad rökt
  • 1,5 dl rucola, hackad
  • 3 msk soltorkad tomat, hackad
  • 2 msk basilika, hackad färsk (vi använde 1msk torkad)
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 1 dl parmesan, riven färsk (25 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
Ostsås
  • 5 dl mjölk, (1,5 %)
  • 3 msk majsstärkelse (ej redning)
  • 2 dl riven mager prästost, (17%)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Strössel

  • 0,5 st citron, rivet skal och ingen saft.
  • 2 msk glutenfritt ströbröd
  • 3 msk parmesan


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Fyllning: Blanda kesella, skinka, rucola, tomat, basilika, potatismjöl och ost. Smaka av med salt och peppar.
  3. Béchamelsås: Koka upp mjölken (förslagsvis i glasskål i micron). Blanda majsstärkelsen med lite vatten i ett glas. Häll detta i mjölken och tillsätt salt och peppar. Vispa såsen så allt blandas och koka upp igen tills den tjocknar och sluta värm den. Blanda i den rivna osten, när denna smält rör om och smaka ev. av med mer salt & peppar.
  4. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Lägg i rullarna och häll resten av såsen över. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 25-30 min.
  5. Blanda ingredienserna till strösslet och strö det över pastan. Gratinera ytterligare ca 7 min.

Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *