Glutenfri Pasta

Ingredienser

  • 1 msk Fiberhusk
  • 0,5 dl Vatten
  • 3 dl fin glutenfri mjölblandning (180g)
  • 1 medelstort ägg
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk vatten

Instruktioner

  1. Lägg Fiberhusk i matberedarens skål och häll på 0,5 dl vatten. Blanda och låt svälla några minuter
  2. Väg eller mät upp mjölet noga och häll det i skålen.
  3. Tilsätt ägg, salt och ev. smaktillsats, starta sedan maskinen och låt den gå tills allt är väl blandat.
  4. Tillsätt vatten droppvis genom matarröret på matberedaren medan maskinen går men sluta genast då mjölsmulorna går ihop till en deg! Fortsätt köra degen en stund till efteråt.
  5. Ta upp degen ur maskinen. Den får inte kladda utan tillsätt isf. mer mjöl. Lägg degen i en plastpåse och låt den gärna vila en stund eller över dagen/natten.
  6. Kavla ut degen eller kör den i t.ex. en pastamaskin till den sort du vill ha. Spagetti, Tagliatelle, ravioli eller Lasagne plattor t.ex.
  7. Låt pastan ligga/hänga luftigt ett tag innan du kokar den i mindre omgångar, beräkna runt 2-3 minuter i koktid och rör om försiktigt.
  8. Låt pastan rinna av väl men skölj den inte. Droppa över lite olivolja och servera till maten!


Smaklig Måltid!

Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *