Glutenfri Köttfärspaj

Ingredienser

Pajdeg

  • 180g mjölmix (3 dl)
  • 0,5 tsk salt
  • 75g smör
  • 1 dl kesella
  • (1-2 msk vatten)

Fyllning:

  • 400 gr köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 burk champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl chilisås
  • 1 msk tomatpure
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk soya
  • salt och peppar
  • 3 dl riven ost
  • matfett att steka i

Äggstanning:

  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl grädde
  • salt o peppar


Instruktioner

  1. Gör pajdegen och förgrädda (225°) i en pajform 
  2. Stek lök-svamp-färs och vitlök i matfett 
  3. Häll i chilisås, tomatpure, creme fraiche och soya och låt puttra i några minuter 
  4. Vispa ihop äggstanningen och riv osten 
  5. Tag hälften av den rivna osten och strö i botten på det förgräddade pajskalet 
  6. Ta sedan köttfärs fyllningen och lägg över osten 
  7. Ta sedan den resterande osten och strö över köttfärsfyllningen 
  8. Häll sist på äggstanningen, grädda sedan i 200 grader 20-30 minuter i mitten av ugnen 
  9. Låt den vila några minuter innan du serverar den
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *