Frikadellisoppa

 

Ingredienser

  • 1,5l Vatten
  • 3st grönsaksbuljongtärningar
  • 1kg potatis
  • 500gr Morötter
  • 1st Palsternacka
  • 1st Purjolök
  • 500gr köttfärs
  • 1dl Laktosfri mjölk
  • 2msk Glutenfritt ströbröd
  • 1st Ägg
  • Salt & Peppar

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna.
  2. Skala rotfrukterna och skär i lagom stora tärningar, lägg i dessa i buljongen.
  3. Skölj och skiva purjolöken och lägg ned i soppan.
  4. Blanda mjölk och Ströbröd i en bunke, detta skall kännas ungefär som välling. Låt stå ca. 5 minuter.
  5. Tillsätt köttfärs, ägg och Kryddor, krydda efter eget behag, vi använde färska kryddor och parmesan.
  6. När rotfrukterna har mjuknat rulla stora köttbullar och lägg ned i soppan.
  7. När frikadellerna flyter upp är de klara, ca 5 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.

 

Smaklig Måltid
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *