Bruntes Bullar

Ingredienser

  • 5 dl fingervamt vatten
  • 1 pkt färskjäst
  • 1 msk Fiberhusk
  • 2 msk rapsolja
  • 2-3 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 1 dl kesella
  • 1-2 dl rivna morötter (jag brukar riva en lagom stor morot direkt ner i bunken)
  • 500 g (ca 8 dl) glutenfri mix
  • (Linfrön, Solroskärnor, Pumpakärnor)

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt Fiberhusk och låt det svälla i 10 minuter.
  2. Rör ner resten av ingredienserna och arbeta ihop degen med elvisp (degkrokar) eller i maskin i minst fem minuter.
  3. Låt degen vila 10 minuter under bakduk
  4. Jag tycker det är lättast att sleva upp degen med ett par skedar direkt på plåten. Av den här satsen blir det 16 rejäla klickar.
  5. Platta till bröden lite med fuktiga händer.
  6. strö på havregryn/Sesamfrön och låt dem sedan jäsa i ca 40 minuter. Hittade ett tips att täcka över dem med plastfolie – en bakduk tenderar ju att fastna.
  7. Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca 15 minuter.
  8. Har man varmluftsugn och kan grädda båda plåtarna samtidigt är det en fördel – bröden på plåten som får vänta brukar bli lite överjästa och falla ihop…
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *